[ Mottó ]

Milyen jövőbeli kockázattal nézünk szembe ? (Két saroknyi területen rövidesen akár 1500 ember lakhat a Helyi Építési Szabályzat alapján)

Mindenek előtt szögezzük le a legfontosabbat: fontosnak tartjuk a területtel kapcsolatos folyamatos párbeszédet és hogy komolyan vegyék az...

2017. március 27., hétfő

Mit tehet még a lakosság a Gyömrő Liget lakópark magasház-építéseivel kapcsolatban?

Mezey Attila alpolgármester úr pozitívan reagált a lakosság kérésére. A csoportba írt hozzászólásából ide két mondatot emelnék ki (a teljes szöveg alább olvasható, alpolgármester úr posztjában):
"Teljesen egyetértek a petícióban megfogalmazott véleménnyel, ami egybevág a városvezetés álláspontjával is. Örülök, hogy megfogalmazásra került és arra kérek mindenkit, hogy támogassa azt. Ez ugyanis muníciót és hivatkozási alapot jelent számomra, amikor fel kell lépni a túlterjeszkedő építtetői igényekkel szemben. A nagyszámú lakossági véleményt figyelembe kell venni. Erre szeretnék a jövőben is nagy hangsúlyt fordítani."
Nagyon fontosak és szívmelengetőek alpolgármester úr szavai. FOLYTATNI KELL, AMIT MEGKEZDTÜNK, ÍGY AZ ÖNKORMÁNYZATUNKAT ÉS AZ ÜGYÜNKET IS TÁMOGATJUK
1. Aki még nem tette meg, csatlakozhat a petícióhoz itt:
https://www.peticiok.com/elheto_gyomroert
Aki megtette, az felhívhatja a szomszédja figyelmét, hogy csatlakozzon a petícióhoz és ehhez a facebook csoporthoz is.
MINDEN gyömrőit érint, az önkormányzatunkat is támogatjuk vele, tehát ez teljes mértékben gyömrői közügy. Mutassátok meg a petíciót és alpolgármester úr levelét akinek csak tudjátok.
2. Az építési engedélyezési eljárásba az érintett lakóknak (akik az építkezés mellett laknak) időben be kell lépni.
15 nap áll rendelkezésre a hatósági döntés megtámadására.
A hatóság értesítést küld az általa érintetteknek vélt tulajdonosoknak. Kapott már valaki ilyen értesítést?
Nem vagyok benne biztos, hogy az utca túloldalán lakóknak is küldenek. Ezért időben be kell jelentkezni az adott helyrajzi számon beadott engedélyhez ügyfélként az elsőfokú általános építésügyi hatósághoz, ez Monor Város Önkormányzat Jegyzője.
Nem lenne jó, ha mindenki hívogatná őket, ezért ezt szervezetten kellene csinálnunk.
Alpolgármester úrtól is kérhetünk levélben tájékoztatást, hogy hány ilyen engedélyt javasolt / nem javasolt eddig városképi véleményével.
3. Felkérhetjük a képviselőnket, hogy nyújtson be előterjesztést a helyi képviselőtestülethez a Helyi Építési Szabályzat módosítására vonatkozóan. A javaslatainkat meg kell fogalmazni. A városi főépítésszel is lehetne egyeztetni ebben az ügyben.
4. Az érintett lakóknak el lehet gondolkodni a polgári peres kártérítési igények előkészítésén, hiszen lehet esély nem kevés kártérítés megítélésére. Az ismereteket, tapasztalatokat át lehet adni egymásnak arra az esetre, ha máshol is épülne környezetétől elütő ház. A kárigény lehetősége arra is ösztönzi az építtetőket, hogy átgondolt és egyeztetett terveket készítsenek elő.