[ Mottó ]

Milyen jövőbeli kockázattal nézünk szembe ? (Két saroknyi területen rövidesen akár 1500 ember lakhat a Helyi Építési Szabályzat alapján)

Mindenek előtt szögezzük le a legfontosabbat: fontosnak tartjuk a területtel kapcsolatos folyamatos párbeszédet és hogy komolyan vegyék az...

2017. március 17., péntek

Idézet egy facebook postból



Egy kedves ismerősöm kért meg, hogy tegyem ki az oldalra a véleményét!

Kedves Lakók!
Engedjétek meg, hogy én is elmondjam véleményemet, ötleteimet. Bár nem facebookozom, mégis értesülök a csoportban zajló fontos dolgokról, és most jött el a pillanat, hogy megkérjem Piroskát, másolja be mondandómat.

Mi 2010 márciusában költöztünk ide, és bizony 3-4 évig gyakorlatilag egy mező közepén éltünk. Érdekes, hogy a Léda volt, illetve még talán egy másik cég, amely világválság ide vagy oda, rendületlenül építette kis sorházait, nyilván profitált is belőle, de tény, biztos nem annyit, mint mostanában - gondolom én.
Tudjuk, nem vagyunk hülyék, hogy pár éve potom áron vesztegették a telkeket, és én abszolúte megértem, hogy nyilván mindenki próbálja kihozni a legtöbbet, de mióta az engedélyezések Monorra kerültek, mindenki azt épít, amit akar... se a szomszédok hozzájárulása nem kell, és akkor még nem beszéltem olyan, nemcsak Gyömrőn fontos dolgokról, mint városkép, arculat...(pl. hol van sok helyen a házak előtt kötelező 2 fa plusz járda?...) és itt jön képbe a lakópark és a város oly sokszor dicsért arculatába, szellemiségébe totálisan nem beleillő építmények...
Gyömrőn sehol, ja nem, a város túlsó felén épült lakóparkban van még ilyen BNH (Bazi Nagy Ház).
Szerintem a nyugodt, családias, CSENDES környezet miatt költöztünk sokan Gyömrőre, nem is a munkalehetőségek miatt. 😢 Egy alvó, vagy inkább kertvárosi részben élünk, erre egy lakóTELEPET raknának ide közénk azok, akiket csak a pénz, pénz mindenáron és minél többet érdekel. Direkt azt mondom közénk, és nem elénk, mögénk, mellénk, mert a látvány ugyan nem mindenkit zavar majd, ha felépülnek ezek a BNH-k, de a több emberrel, több autóval járó forgalom, zsúfoltság mindenkit zavarni fog. Igen, van már 2 BNH-nk (félig lakottan), szerintem épp elég ennyi. Nem hiszem, hogy a vasárnapi ebéd utáni sétálást, a gyerekek utcára engedését, szóval a kis kertvárosi életünket nem befolyásolja majd a zsúfoltság. Elég a piacra gondolni.... Szóval én azt javaslom, fogjunk össze, egyrészt megkérem ezennel a körzetünk képviselőjét Szabó Zsoltot, hogy képviseljen minket🤓 és érje el, hogy a lakóparkban ne épülhessenek 2 szintnél ( igen, földszin és 1. emelet) magasabb házak, beleértve ezt a most épülő drágaságot is. Másrészt szerintem mi is tehetünk, létezik netes aláírás-gyűjtés vagy írhatunk közösen egy levelet valami Illetékes elvtársnak. A lényeg, hogy ne hagyjuk!
Mi élünk és fogunk itt élni (remélhetőleg jó sokáig még😀), nem a vállalkozó urak, hölgyek! Mert mint tudjuk:" Gyömrő, jó itt élni!"
És igen, mi is szeretnénk itt jól élni!