[ Mottó ]

Milyen jövőbeli kockázattal nézünk szembe ? (Két saroknyi területen rövidesen akár 1500 ember lakhat a Helyi Építési Szabályzat alapján)

Mindenek előtt szögezzük le a legfontosabbat: fontosnak tartjuk a területtel kapcsolatos folyamatos párbeszédet és hogy komolyan vegyék az...

2017. július 10., hétfő

Lakossági észrevétel a településképi szabályozás és szabályozást kiegészítő dokumentumok megalkotásához

A múlt heti lakossági fórumot (július 3.) követően 8 napon belül (de Gyömrőm lehet, hogy több) lehet észrevételt tenni az önkormányzatnál a készülő településképi szabályokhoz. A majdani tervezetet is hasonlóképpen meg kell futtatni majd az önkorinak. Az alábbi észrevételt küldtük elektronikusan a polgármesteri hivatalba a polgármester részére, akinek hivatalból továbbítania kell a megfelelő helyre.
Az email cím: pmhiv@gyomro.hu
Mezey Attila részére
polgármester
Gyömrő Város Önkormányzata
Polgármesteri Hivatal
székhelyén
Tárgy: Lakossági észrevétel a településképi szabályozás és szabályozást kiegészítő dokumentumok megalkotásához
Tisztelt Polgármester Úr!
A településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Kormányrendelet 29. és 29/A §-ra hivatkozással a partnerségi egyeztetés keretében Gyömrő Liget lakópark lakosai az alábbi észrevételt teszik a településrendezési eszközök, a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet vonatkozásában:
Az érintett jogszabályok és szabályozást kiegészítő eszközök, dokumentumok megalkotása során Gyömrő Város jelenlegi építési szabályozása „Gyömrő Liget” területére vonatkozó rendelkezéseinek felülvizsgálatát kérjük a széles körben kialakult helyi konszenzusnak megfelelően.
Mind a helyi lakosság, mind a szakemberek, mind a városvezetés – és polgármester úr legutóbbi tájékoztatása alapján a telektulajdonosok is –teljes mértékben egyetértenek abban, hogy a Liget lakópark központi fekvésű területére kijelölt 15 építési telken a hatályban lévő rendelkezések értelmében megépíthető és eddig meg nem kezdett magasházaknak nem szabad megépülniük a területen.
A lakosság kéri a szakembereket, hogy a településképi rendeletet és a településképi arculati kézikönyvet valamint az egyéb érintett jogszabályokat fentieknek megfelelően olyan tartalommal terjesszék a képviselőtestület elé, mely hatályba lépésétől kezdve egyértelmű jogszabályi garanciát ad a széles körű szándék maradéktalan teljesülésére. Kérjük a képviselő-testületet és a városvezetést, hogy döntésével ilyen értelmű szabályozás előkészítését támogassa, majd a tervezetet a fenti célnak megfelelően fogadja el.
Kérjük, hogy az észrevételeinkre adott választ a jogszabályban rögzített módon és határidőn belül az önkormányzat Gyömrő teljes lakossága számára tegye hozzáférhetővé.